Naleśniki z dżemem

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Naleśniki z dżemem to sposób na szybki obiad, który pokochają zwłaszcza najmłodsi. Z naszym przepisem przygotujesz pyszne, delikatne ciasto. Usmażone naleśniki składaj w rulony, ćwiartki lub koperty i podawaj na ciepło – według wielu właśnie tak smakują najlepiej! Naleśniki z dżemem możesz także udekorować bitą śmietaną lub cukrem pudrem.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    0.5 szklanki wody gazowanej
    2 sztuki jajka
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    sól
    2 szklanki mąki
    3 łyżki oleju
    1 słoik dżemu
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Dżemy Naleśniki Jajko

Naleśniki z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Mleko wlej do miski. Dodaj wodę gazowaną, jajka, cukier wanilinowy, sól i wszystko zmiksuj. Na koniec dosyp przesianą mąkę.
    2.Gdy ciasto będzie gładkie i bez grudek, dodaj olej i jeszcze chwilę miksuj.
    3.Rozgrzej patelnię delikatnie przetartą olejem i smaż cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor.
    4. Gotowe naleśniki przekładaj na talerz. Jeśli nie zamierzasz ich od razu podawać przykryj drugim talerzem lub przykrywką, aby nie wyschły.
    5.Naleśniki smaruj ulubionym dżemem i zawijaj w rulony, ćwiartki, bądź koperty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować