Naleśniki z dżemem

5 (186 ocen)

Słodkie, na grubym cieście, zwinięte w rulon jak u mamy :)

Składniki:

  • 0,5l mleka
    2 jaja
    50 g roztopionego masła
    2 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy
    2 szklanki mąki
    Aromat do ciast np. migdałowy
    Olej do smażenia
    Dżem
Wystaw ocenę:

5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Dżemy Naleśniki

Naleśniki z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka połączyć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mleko i stopniowo mąkę. Na sam koniec dodać roztopione ostudzone masło i kilka kropel aromatu do ciast.
  • 2. Smażyć krążki na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju. Usmażone posmarować dżemem i zwinąć w rulon.

Porady

Masło rozpuszczam w mikrofali. Ciasto powinno być gęste, W razie potrzeby dodać łyżkę mąki więcej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować