Nadziewane pieczarki

4.5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Lubię gotować, często pomaga mi córeczka Klaudia. Pieczarki są idealną przystawką. Ich przygotowanie nie jest czasochłonne, za to smak znakomity.

Składniki:

  • 15 dag żółtego sera
    15 dag szynki
    3 duże pieczarki
    cebula
    1/2 czerwonej papryki
    2 łyżki oleju
    łyżeczka drobno posiekanej bazylii
    łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Nadziewane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki dokładnie oczyszczamy. Odcinamy trzonki, a kapelusze lekko wydrążamy.
  • 2. Szynkę, cebulę, paprykę i trzonki pieczarek drobno kroimy. Z oleju, soli, pieprzu, bazylii i natki pietruszki przyrządzamy sos. Pieczarki wypełniamy
    nadzieniem i polewamy sosem. Posypujemy serem startym na tarce o drobnych oczkach i zawijamy w folię. Grillujemy około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować