Murzynek cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozmieszać proszek cappuccino z 2 łyżkami gorącej wody.
2.Masło utrzeć z cukrem.
3.Ucierając, kolejno wbijać jajka.
4.Wymieszać z proszkiem do pieczenia, mąkę i kakao.
5.Połączyć z przygotowanym cappuccino i likierem. Dołożyć osączone wiśnie.
6.Powstałe ciasto umieścić w natłuszczonej formie do keksów (26 cm długości).
7.Piec 1 godzinę w temp. 175 stopni. Ciasto wyjąć z formy, ostudzić.
8.Czekoladę zetrzeć. Śmietanę ubić na sztywno. Posmarować ciasto, oprószyć kakao i wiórkami z czekolady.
Porady
Jeśli wbijesz do ucieranego ciasta zbyt zimne jajka (prosto z lodówki), może się ono zważyć. Odzyska pożądaną konsystencję, gdy dodasz do niego nieco pszennej mąki.
Komentarze