Muffinki z masłem orzechowym i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany obierz i rozgnieć na papkę za pomocą widelca lub tłuczka do ziemniaków.
Mąkę, proszek do pieczenia oraz sól przesiej i odłóż.
2.Masło utrzyj z cukrem do uzyskania puszystej masy. Dodaj masło orzechowe oraz rozgniecione banany i ucieraj dalej. Następnie, cały czas ucierając, dodawaj stopniowo roztrzepane jajka.
3.Gdy wszystko będzie już dobrze połączone, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Wymieszaj delikatnie.
4.Masę przełóż do formy na muffiny wyłożonej papilotkami. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz przez 20 – 25 minut, aż będą zrumienione na wierzchu, a patyczek wbity w środek suchy po wyjęciu.
5.Udekoruj muffinki np. łyżeczką masła orzechowego i kostką czekolady.
Komentarze