Mrożone zioła do rosołu na zimę

4.5 (164 ocen)

  • 20 min

Bardzo lubię takie zioła do rosołu, nadają mu niesamowity smak i aromat.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 pęczki koperku
    2 pęczki pietruszki
    2 pęczku selera
    pęczek lubczyku
    ewentualnie inne Wasze ulubione zioła
    folia spożywcza
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Mrożone zioła do rosołu na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zioła dobrze opłukać, usunąć korzonki i osuszyć. Podzielić na porcje (parę gałązek kopru, pietruszki, po 2-3 selera i 1-2 lubczyku). Gotową porcje ziół układać na foli i ciasno zwijać w rulon. Tak zawinąć wszystkie przygotowane porcje ziół. spakować do jednego zbiorczego worka np. strunowego, zamknąć i ... do zamrażarki.

Porady

Gotowe porcje używać do rosołu albo innych zup czy też sosów. Ja zawsze robię z podwójnej a nawet z potrójnej porcji tych ziół tak żeby cieszyć się smakiem świeżych letnich ziół przez całą zimę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zioła

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować