Mizeria w occie

4.5 (168 ocen)

  • 3 godz.

Idealna mizeria do zimowego obiadu

  • 3 godz.

Składniki:

  • 3 kg ogórków
    1 l. wody
    130 ml. octu 10%
    30 g soli
    70 g cukru
    koper, ziele angielskie, liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Mizeria w occie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyć, obrać i pokroić w talarki. Słoiki napełnić ogórkami, na wierzchu położyć koper, ziele angielskie i liść laurowy.
  • 2. Zalewa: zagotować wodę dodać ocet, sól i cukier. Doprowadzić do wrzenia.
  • 3. Letnią zalewą zalać ogórki i pasteryzować 15-20 min.

Porady

Ogórki wystarczy odcedzić, dodać śmietanę i cebule. I surówka do drugiego dania gotowa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować