Minipavlove z czekoladowym sosem i owocami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Cudowny pomysł,gdyby mieć jeszcze zestaw do fondue....

  • 60 min

Składniki:

  • Mini Pavlova
    3 białka
    3/4 szklanki cukru zwykłego
    łyżka soku z cytryny
    szczypta soli

    "Owocowe" szaszłyki
    3 mandarynki
    1 szklanka malin świeżych
    1 serek homogenizowany waniliowy

    Fondue czekoladowe:
    20 dkg czekolady gorzkiej
    4 spore łyżki śmietany kremówki
    3 łyżki nalewki pomarańczowej
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Minipavlove z czekoladowym sosem i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mini Pavlova z czekoladowym fondue i owocami 1. Na początek przygotować bezy.Utrzeć białka na sztywną masę z odrobiną soli.Dodawać stopniowo cukier aż masa zrobi się pięknie błyszcząca i sztywna.Na koniec dodać sok z cytryny.
    Duża łyżką kłaść porcje na blachę wyłożoną papierem.Przed włożeniem do piekarnika mocno uderzyć blachą o stół,blat żeby Pavlove się ładnie uformowały.Piec w temp 150 stopni przez 30 minut.Ściągać z blachy dopiero jak wystygną.Przekładać je wówczas serkiem homogenizowanym.Mandarynki obrać,pokroić na mniejsze kawałki i nadziewać na widelczyki na przemian z malinami.
  • Mini Pavlova z czekoladowym fondue i owocami 2. Przygotować kąpiel wodną w małym garnku.Do miseczki mieszczącej się w użytym do kąpieli garnku wlać śmietanę i podgrzewać.Gdy śmietana będzie już prawie wrzała dodać pokruszoną czekoladę i masło.Mieszać i ciągle podgrzewać aż składniki się połączą.Na koniec dodać nalewkę,zamieszać i gotowe.Przygotowanym fondue polać Pavlove przed samym podaniem i od razu kosztować maczając w nim przygotowane "owocowe szaszłyki

Porady

Można nie dodawać nalewki i wówczas deser ten mogą spożywać również dzieci

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować