Mini naleśniki z jabłkami

4.5 (2 ocen)

  • 20 min

pychotka:)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szklanka mleka
    3 szklanki mąki
    2 jajka
    szczypta soli
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka oleju
    1 cukier waniliowy
    2 duże jabłka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Mini naleśniki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Do miski wlewamy mleko, wbijamy jajka, dodajemy sól, cukier, olej i miksujemy na jednolitą masę. W trakcie miksowania dodajemy mąkę oraz cukier waniliowy oraz starte jabłka. Ciasto powinno być gładkie i lejące. Wlewamy na patelnię olej i smażymy naleśniki- trzy naleśniki na jednej patelni. Naleśniki posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować