Miętówka- nalewka z cukierków miętowych

4.44 (193 ocen)

  • 16 godz. 40 min

Tak spodobało mi się przygotowanie likieru z kukułek, że tym razem postanowiłam przygotować nalewkę również z cukierków ale tym razem miętowych. Urzekło mnie to że wykonanie jest bardzo proste :) Nalewka bardzo dobrze i orzeźwiająco smakuje zarówno sama jak i w drinkach.

  • 16 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 szkl. spirytusu
    200 g cukierków miętowych
    1 szkl. przegotowanej/mineralnej wody
Wystaw ocenę:

4.44 (193 ocen)

Zobacz również:

Desery Alkohole

Miętówka- nalewka z cukierków miętowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukierki wrzucamy do słoika, zalewamy spirytusem i co jakiś czas mieszamy łyżką lub np. potrząsając zakręconym słoikiem kilka razy dziennie, aż do całkowitego rozpuszczenia cukierków. Trwa to kilka dni. Po tym czasie dolewam wody i trunek przelewam do butelki. Nalewkę zostawiam w ciemnym miejscu na ok 2-3 tygodnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować