Mięso, warzywa i pieczarki w folii aluminiowej

4.5 (157 ocen)

na grilla

Składniki:

  • 400 g mięsa wołowego, 50 g wędzonej słoniny, 100 g pieczarek, 1 łyżka mielonej czerwonej papryki, sól, mielony czarny pieprz, cebula, ogórek konserwowy, 2 pomidory, 2 ziemniaki ugotowane ze skórką, natka pietruszki, olej
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięso, warzywa i pieczarki w folii aluminiowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w grubsze paski, a słoninę w kostki. Słoninę obsmażyć, dodać mięso i smażyć dalej mieszając. Potem dodać pokrojone w plasterki pieczarki, obsmażyć, poprószyć papryką, solą, pieprzem i wymieszać. Mieszankę rozdzielić do przygotowanej folii razem z pokrojoną cebulą, ogórkiem, pomidorami, z których ściągnęliśmy skórkę i ziemniakami pokrojonymi w talarki. Wszystko posypać posiekaną natką pietruszki, pokropić olejem. Folię zwinąć i upiec na grillu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować