miesny garnek

5 (144 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam gotować to danie bo wiem że zawsze będzie zjedzone ze smakiem.

  • 20 min

Składniki:

  • 60 dag wieprzowego schabu lub szynki
    1/2 kg pieczarek
    2 czerwone papryki
    1 cebula
    1/2 szlanki maggi
    1/2 szklanki cukru
    4 łyżki stołowe octu
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego.
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Miesny garnek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroję w kostkę i wrzucam do 1 litra wrzącej wody i gotuję az mięso zmięknie.Gdy bedzie gotowe odcedzam z wody.
  • 2. Na patelnie wrzucam cebulę pokrojoną w kostke,pieczarki pokrojone w plastry i paprykę pokrojoną w kostkę i podsmażam.
  • 3. Do garnka wlewam 1/2 szklanki wody,ocet,maggi,cukier,koncentrat i gdy sie zagotuje odstawiam z ognia.Do garnka dodajeę mięso i warzywa z patelni i wszystko mieszam.Najlepiej smakuje z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować