Marchewkowiec

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pyszne ciasto marchewkowe pachnące bakaliami, na przekó meżowi ktory powiedział ze nie lubi ciast z marchewką.. pokazałam ze jest w błędzie bo spalaszowal pół blaszki;)

  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 2 szklanki
    - drobno utartej odsączonej marchewki: 2 szklanki
    - olej z pestek winogron: 1.25 szklanki
    - cukier: 1.3 szklanki
    - cynamon: 2 łyżeczki
    - soda oczyszczona: 2 łyżeczki
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - sól: 1 szczypta
    - orzechy włoskie: 0.25 szklanki
    - żurawina suszona: 0.25 szklanki
    - rodzynki: 0.25 szklanki
    - migdały w płatkach: 0.25 szklanki
    - śmietana 30 %: 200 mililitrów
    - serek philadelfia naturalny: 100 gramów
    - płatki migdałowe: 50 gramów
    - jajka: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Marchewkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka dobrze utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy, żurawine, migdały i rodzynki.
  • 2. Wylac do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 160 st. przrz 25 minut, potem zwiekszyc do 180st i piec 40 min do suchego patyczka. Wystudzić.
  • 3. Wyjac z foremki, z papieru, delikatnie przekroic na poł.
  • Marchewkowiec 4. Ubic smietanke kremówke i wymieszac z serkiem. Taką masą posmarowac dolny płat ciasta, przykryć górnym płatem i posmarowac reszta masy. Uprazyc na suchej patelni płatki migdałowe. Wystudzic. Posypac góre ciasta.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Piknik Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować