Pyszne ciasto marchewkowe pachnące bakaliami, na przekó meżowi ktory powiedział ze nie lubi ciast z marchewką.. pokazałam ze jest w błędzie bo spalaszowal pół blaszki;)
1.Jajka dobrze utrzeć z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać mąkę i olej, na końcu marchew, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy, żurawine, migdały i rodzynki.
2.Wylac do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 160 st. przrz 25 minut, potem zwiekszyc do 180st i piec 40 min do suchego patyczka. Wystudzić.
3.Wyjac z foremki, z papieru, delikatnie przekroic na poł.
4.Ubic smietanke kremówke i wymieszac z serkiem. Taką masą posmarowac dolny płat ciasta, przykryć górnym płatem i posmarowac reszta masy. Uprazyc na suchej patelni płatki migdałowe. Wystudzic. Posypac góre ciasta.
Komentarze