MARCHEWKOWIEC

4.5 (185 ocen)

  • 50 min

BARDZO PROSTE I SZYBKIE W PRZYGOTOWANIU CIASTO, POMIMO TEGO, ŻE JEST W NIM MARCHEWKA OCZYWIŚCIE WCALE JEJ NIE CZUĆ.

  • 50 min

Składniki:

  • 2 SZKLANKI MARCHEWKI STARTEJ NA TARCE O MAŁYCH OCZKACH
    2 SZKLANKI MĄKI
    0.5 SZKLANKI OLEJU
    3 JAJKA
    1ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    1ŁYŻECZKA SODY
    1 SZKLANKA CUKRU
    2 ŁYŻECZKI CYNAMONU
    RODZYNKI, ORZECHY (WEDŁUG UZNANIA)
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery

Marchewkowiec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNO, DODAĆ CUKIER I ŻÓŁTKA. UBIĆ. NASTĘPNIE DODAWAĆ RESZTĘ SKŁADNIKÓW I UBIJAĆ. NA KOŃCU MĄKA.
    WYŁOŻYĆ DO FOREMKI (JA PIEKĘ W FOREMCE KEKSÓWCE) I PIEC NA ZŁOTY KOLOR. POSYPAĆ CUKREM PUDREM.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Marchewka Orzechy Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować