MARCHEWKOWIEC

  • wyświetlono: 1131 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Szybki i łatwy w wykonaniu.

Justi
  • 15min

Składniki

niepełna szklanka cukru
320 g mąki
2 szklanki marchewki startej na drobno
200 g margaryny Kasi
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli

Sposób przygotowania przepisu:

MARCHEWKOWIEC

  • 1. Margarynę rozpuścić. Jajka ubić z cukrem, dodać połowę mąki połączonej z proszkiem do pieczenia, sodą i solą, wszystko wymieszać. Dodać startą marchewkę, wsypać resztę mąki i połączyć. Następnie wlać ostudzoną margarynę i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do formy (o średnicy ok. 27 cm) wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.
    Piec 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilslodkie_zyciemarchewkowaciasto z marchewką

Komentarze

Podobne przepisy

Do tego ciasta można użyć dowolnych owoców, zarówno świeżych jak i mrożonych.

Dodane przez: juchab

Biszkopt makowy z kremem karpatkowo - kokosowym...

Wiadomo, że kokos i mak to doskonałe...

Sernik na herbatnikach

Dodane przez: AnkaFiranka

Łatwy sernik na herbatnikach

Sernik na herbatnikach to sernik...

placuszki bananowe

Dodane przez: capri

placuszki bananowe (puszyste)

Delikatne, mocno bananowe - placki...

Miodownik z orzechami

Dodane przez: dagita

Miodownik z orzechami

Pyszne ciasto miodowe z orzechami...

Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

Dodane przez: Bo-Bożena

Biszkopt z jabłkami i bitą śmietaną

Bardzo znana ,często spotykana...

Marchewkowa rolada

Dodane przez: dorota w

Marchewkowa rolada

Robi się ją dość szybko, najwięcej...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE