Małże św. Jakuba ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepis inspirowany daniem z restauracji. Własna próba przyrządzenia ze szpinakiem okazała się przepyszna i niezastąpiona ! Mięso jest niezwykle delikatne i przyjemne w smaku. Polecam każdemu :)

  • 30 min

Składniki:

  • na 2 porcje:
    6 sztuk małży św. Jakuba
    sok z cytryny
    pieprz ziołowy
    masło
    400 g świeżego szpinaku
    gałka muszkatołowa
    pieprz ziołowy
    2 ząbki czosnku
    sól
    180 g serka śmietankowego
    200 g jogurtu gęstego lub śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Małże św. jakuba ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak podsmażyć na maśle, dodać posiekany czosnek, doprawi gałką, pieprzem i solą. Na koniec dodać serek i jogurt, wymieszać
    Małże umyć, wysuszyć, doprawić cytryną i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym maśle ok 1-2 min z dwóch stron.
    Podawać z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Przegrzebki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Masz ochotę na inne pomysły na krewetki, mule lub kalmary? Sprawdź przepisy na owoce morza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować