Malinowa rozkosz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do białek dodać sól, ubić na sztywno. Ubijając dodać powoli cukier i na koniec po jednym żółtku. Zmieszać sypkie składniki, dodać do jajek i delikatnie wymieszać.
2.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i równo rozprowadzić.
Piec 10-12 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ciasto lekko zwinąć.
3.Masło utrzeć z cukrem na puch. Budyń ugotować wg przepisu i po ostudzeniu partiami dodawać do masła. Ciągle miksując dodać sok z cytryny i ewentualnie alkohol.
4.Z zimnej rolady zeskrobać odstającą skórkę, posmarować dżemem, rozsmarować krem, posypać malinami, zwinąć i zostawić do schłodzenia.
5.Gotową roladę posypać cukrem pudrem lub polać polewą.
Komentarze