Makaronowa sałatka z kabanosami i marynowanymi pieczarkami

5 (162 ocen)

  • 60 min

Szybka w przygotowaniu, idealna na imprezowy stół i drugie śniadanie sałatka z zakręconego makaronu, pachnących wędzonką kabanosów, wyrazistych marynowanych pieczarek i kolorowych warzyw szybko skradnie serca naszych gości, a jeszcze szybciej zniknie z ich talerzy.

  • 60 min

Składniki:

  • 150 makaronu świderki
    300g kabanosów
    200g marynowanych pieczarek
    1 puszka kukurydzy
    1/2 puszki czerwonej fasoli
    1/2 puszki zielonego groszku
    2 pęczki szczypiorku
    2 łyżki ketchupu
    3 łyżki majonezu
    sól
    pieprz


Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Makaronowa sałatka z kabanosami i marynowanymi pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1v47ik9 1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić.
  • image-1yr23vf 2. Pieczarki pokroić w plasterki, a szczypiorek posiekać.
  • image-232uyhq 3. Kabanosy pokroić w kawałki o grubości około 0,5cm.
  • image-0fgsghl 4. Kukurydzę, fasolę i groszek odsączyć z zalewy.
  • image-1hvo4rt 5. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski, dodać ketchup, majonez, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Sałatkę wstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować