Makaron z marchewką

4.49 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję, gdy mój synek ucina sobie drzemkę. Wystarczy chwila, aby na stole pojawiła się ta pyszna potrawa

Składniki:

  • ● 4 duże marchewki
    ● 2 duże pietruszki
    ● op. makaronu, np. świderki
    ● 1/2 szkl. oliwy
    ● 5 ząbków czosnku
    ● tymianek
    ● sól
    ● ostra mielona papryka
Wystaw ocenę:

4.49 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i pietruszki
    obieramy, myjemy i kroimy
    w plasterki. Gotujemy kilka
    minut, odcedzamy.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy
    oliwę, smażymy drobno pokrojony
    czosnek. Doprawiamy
    tymiankiem i papryką
  • 3. Makaron gotujemy al dente
    w osolonej wodzie, odcedzamy.
    Mieszamy z warzywami
    i oliwą z przyprawami. Zapiekamy
    ok. 10 minut w żaroodpornym
    naczyniu w piekarniku
    rozgrzanym do 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować