MAKARON Z MIĘSEM I MARCHEWKĄ

4.5 (161 ocen)

  • 30 min

Pyszny i bardzo szybki w wykonaniu makaron z mięsem i duszoną marchewką. Polecam każdemu. Idealny dla osób zapracowanych bez pomysłu na obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g makaronu rurki
    500 g mięsa mielonego wołowego
    3 marchewki
    500 ml przecieru pomidorowego
    Sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
    1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    1 łyżka przyprawy gyros
    1 łyżeczka bazyli
    Ole rzepakowyj do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Makaron z mięsem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotuję w osolonej wodzie tak jak w instrukcji na opakowaniu.

    Na patelni rozgrzewam olej i wkładam mięso i smażę na rumiano. Dodaję przyprawy a następnie dodaję przecier pomidorowy.

    Marchewkę obieram następnie za pomocą obieraczki kroję plastry. Dodaję do mięsa. Duszę. Aż sos będzie gładki. Dodaję makaron. Całość mieszam. Podaję na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować