Makaron z boczkiem po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Boczek pokroic w drobna kostke zarumienic na oliwie. Cebule i czosnek pokroic w drobna kostke dodac do boczku i zarumienic. Następnie wrzucic lisc laurowy i dodac tymianku. Troszke tego boczku z cebulka i
czosnkiem odlozyc do posypania potrawy. W międzyczasie ugotować makaron aldente.
2.Następnie dodać pół puszki pomidorów bez skorki i wszystko dokładnie wymieszać. Dodać 2 lyzki koncentratu pomidorowego i wszystko doprawic
solą, pieprzem, bazylią i oregano. Calość podsmażyć z 10 min.
3.Na samym końcu zmniejszamy płomień pod patelnią do minimum i dodac 2-3 lyzeczki smietany. Wszystko dokładnie wymieszac.
4.Ugotowany gorący makaron polać sosem, posypać odłożonym zarumienionym boczkiem z cebulką i czosnkiem oraz startym żółtym serem.
Komentarze