Łosoś zapiekany z migdałami

3.67 (3 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybkie, pyszne danie polecane również osobom będącym na diecie. Łosoś dostarcza nam zdrowych kwasów omega 3, a migdały są źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin z grupy B, E, wapnia, magnezu, żelaza, fosforu, potasu i cynku.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kawałki łososia
    3 łyżki śmietany
    cytryna
    sól
    pieprz
    migdały
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Łosoś zapiekany z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Kawałki łososia umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posolić i oprószyć pieprzem.
    2. Ułożyć na natłuszczonej blaszce lub w naczyniu żaroodpornym, wierzch ryby posmarować śmietaną i posypać płatkami migdałów.
    3. Piec ok. 20 minut w temp. 200 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Śmietana Płatki migdałowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować