Łosoś z musem awokado i granatem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Wędzony łosoś skropiony sokiem z limonki, mus z dojrzałego awokado i ziarenka wybuchowego granatu, tworzą fajną całość w stylu fusion, idealna przystawka na kolację we dwoje.

  • 20 min

Składniki:

  • 10 dag wędzonego łososia
    1 dojrzałe awokado
    2 ząbki czosnku
    ½ granata
    1 limonka
    2-3 krople zielonego sosu tabasco
    sól i pieprz do smaku

    Koreczki z chleba tostowego:
    kilka tostów
    6 plasterków ogórka zielonego
    2 łyżki serka czosnkowego
    natka pietruszki lub koperek do dekoracji
    wykałaczki

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Łosoś z musem awokado i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tosty opiec w tosterze lub suchej patelni na chrupiąco, kieliszkiem wyciąć kółeczka, posmarować czosnkowym serkiem ułożyć plasterek ogórka, docisnąć drugim posmarowanym serkiem krążkiem Tosta, na wierzchu położyć kleks serka i plasterek łososia, wbić wykałaczkę i udekorować natką pietruszki.W ten sposób przygotowujemy dwa jednakowe koreczki.
  • 2. Awokado –sam miąższ miksujemy z 1 łyżką soku z limonki, czosnkiem i sosem tabasco, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, rozkładamy na dnie kieliszków, posypujemy ziarenkami granata, na wierzchu układamy pokrojonego łososia, skropionego skokiem z limonki, z boku wbijamy wykałaczki z koreczkami tostowymi.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Granat

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować