Crostini z granatem, awokado i gorgonzolą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Awokado jest nie tylko zdrowe ale bardzo wszechstronne i bardzo dobrze komponuje się smakowo z granatem i gorgonzolą, polecam nie tylko na weekendowe śniadania.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 bagietka
    1 awokado
    Sok z ½ limonki
    1 mała czerwona cebula
    3 łyżki nasion granatu (1 nieduży owoc)
    50 gram sera gorgonzola
    1 łyżka oliwy z oliwek
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Kanapki

Crostini z granatem, awokado i gorgonzolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę kroimy na kromki i grillujemy ją z dwóch stron na rumiano na patelni grillowej. Awokado obieramy, przekładamy do miseczki i za pomocą widelca rozgniatamy aż do uzyskania w miarę jednolitej pasty.

    Awokado przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kostkę.

    Pastę z awokado nakładamy na grillowanych kromkach bagietki, na każdej kromce układamy kawałki sera gorgonzola. Posypujemy pestkami granatu i posiekaną czerwoną cebulą. Skrapiamy wszystko oliwą z oliwek, oprószamy pieprzem i serwujemy.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować