Łopatka w gyrosie

4.5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ziemniaki i kalafior to świetne dodatki do tego dania

Składniki:

  • ● ok. 80 dag łopatki
    ● puszka kukurydzy
    ● 5 ząbków czosnku
    ● drobiowa kostka rosołowa
    ● olej
    ● łyżka śmietany 18-proc.
    ● 4 cebule
    ● przyprawy: łyżeczka przyprawy do
    gyrosa, ostra mielona
    papryka, sól,
    przyprawa uniwersalna,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łopatka w gyrosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę,
    oprószamy solą i papryką.
    Rumienimy na oleju.
  • 2. Cebule kroimy w piórka,
    wsypujemy do mięsa i dusimy.
    Zalewamy 2 l wody.
    Zagotowujemy. Zmniejszamy
    ogień. Wsy pu jemy
    osączoną kukurydzę, dodajemy
    kostkę i zmiażdżony
    czosnek. Doprawiamy.
    Gotujemy ok. 5 minut. Zabielamy
    śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować