Nadzienie:
- ok. 400g serka homogenizowanego waniliowego
- 125g borówek
- 1-2 banany
- cukier puder i cukier z wanilią do smaku
- kilka łyżek dżemu ( np. truskawkowy)
3. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią całą masę
4.Piec w 200 stopniach przez ok 13-15 min
5.Gorący biszkopt przełożyć na płócienny ręcznik kuchenny posypany cukrem pudrem, oderwać papier i zwinąć w rulon zostawiając do wystygnięcia
6.Serek waniliowy mieszamy z cukrem pudrem i cukrem z wanilią. Owoce myjemy, banany kroimy na plasterki
7.Wystudzony biszkopt delikatnie rozwijamy, smarujemy dżemem. Wykładamy serek, układamy borówki i banany. Całość zawijamy. Gotową roladę zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc).
Komentarze