Leczo z cukinią i pieczarkami

4.5 (144 ocen)

Pyszne i pikantne leczo z pieczarkami

Składniki:

  • pieczarki - 250 g
    cukinia -1 szt mała
    papryka czerwona - 1 szt
    papryka żółta - 1 szt
    pomidory - 2 szt
    cebula - 2 szt
    koncentrat pomidorowy - 1,5 łyżki
    sól i pieprz
    majeranek
    bazylia
    papryka czerwona ostra w proszku
    tłuszcz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Leczo z cukinią i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w pół plastry.
  • 2. Warzywa umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić .
  • 3. Pomidory sparzyć, usunąć skórkę, pokroić w kostkę.
  • 4. Kiełbasę pokroić w kostkę.
  • 5. Na tłuszczu przesmażyć obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki.
  • 6. Następnie podsmażyć kiełbasę, a na samym końcu warzywa.
  • 7. Składniki przełożyć do garnka, wlać szklankę gotowanej wody, dodać koncentrat pomidorowy, dusić na wolnym ogniu.
  • 8. Pod koniec duszenia dodać majeranek, paprykę ostrą i bazylię.
  • 9. Doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować