Kurczak pod pierzynką z cebuli i ananasa

4.5 (140 ocen)

  • 3 godz.

Pałeczki kurczaka pieczone pod pierzynką z cebuli i ananasa.

  • 3 godz.

Składniki:

  • 8 pałeczek z kurczaka
    1 puszka ananasa
    2 duże cebule
    4 łyżki miodu
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka musztardy
    4 łyżki oleju
    3 łyżki octu winnego
    1 łyżka octu balsamicznego
    sól pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak pod pierzynką z cebuli i ananasa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem.
    Ananasa osączyć z soku i pokroić w kostkę.
    Cebulę pokroić w piórka.
    Do miski wlać miód,ocet winny, ocet balsamiczny,olej,musztardę oraz wsypać paprykę.
    Do zalewy dodać cebulę i ananasa.
    Wszystko dokładnie wymieszać.
    W naczyniu żaroodpornym ułożyć kurczaka i zalać przygotowaną zalewą.
    Odstawić do lodówki na około 2 godziny.
    Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i piec mięso wraz z marynatą około 1 godziny do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Kurczak Mięso Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować