Kurczak pieczony z czosnkiem i rozmarynem

4.5 (178 ocen)

Pieczony kurczak z dodatkiem rozmarynu, czosnku i czerwonej czubricy.

Składniki:

  • kurczak około 1 kg
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    ½ łyżeczki słodkiej papryki czerwonej w proszku
    ½ łyżeczki chilli w proszku
    1 łyżeczka suszonego rozmarynu
    ½ łyżeczki czerwonej czubricy
    1 łyżeczka soli
    2 łyżki oleju
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kurczak pieczony

Kurczak pieczony z czosnkiem i rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak pieczony 1. Kurczaka nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, olejem, sokiem z cytryny i przyprawami. Obraną cebulę wkładamy w środek. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na wyłożonej folią tacy około godziny w temperaturze 200 stopni. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Kurczak Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować