Kurczak a'la chińszczyzna

5 (1 ocen)

Bardzo smaczne danie o nietypowym smaku. Powinno posmakować tym co lubią kuchnię chińską.

Składniki:

  • 40 dag piersi z kurczaka
    przyprawa 5 smaków
    olej
    por
    czerwona i żółta papryka
    1/2 l bulionu warzywnego lub jasnego piwa
    łyżeczka miodu
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki jasnego sosu sojowego
    sól, pieprz, imbir
    200 g makaronu sojowego
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak a'la chińszczyzna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pociąć w cienkie paski, oprószyć przyprawą 5 smaków, skropić olejem, odstawić pod przykryciem na 15 min. Usmaż, mieszając, na gorącym oleju. Wyjąć mięso z patelni i włożyć do rondla. Pora i papryki pokroić w paski, podsmażyć na pozostałym oleju. Dodać do mięsa. Wlać bulion, miód, zmiażdżone ząbki czosnku, sos sojowy. Dusić razem na małym ogniu 15 min. Przyprawić. Podawać z makaronem, posypać natką.

Porady

smakujmy.pl

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować