Kuleczki łososiowo orzechowe

5 (1 ocen)

  • 30 min

Fajna i nieskomplikowana przystawka :)

  • 30 min

Składniki:

  • 250g świeżego łososia bez skóry i ości
    50 g posiekanych solonych orzeszków ziemnych
    1 nieduże całe jajko
    1 nieduża łyżka posiekanego koperku
    1,5 łyżki bułki tartej dobrej jakości
    sól i pieprz do smaku
    olej do głębokiego smażenia
    do panierki :
    50 g posiekanych orzeszków ziemnych
    2 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Kuleczki łososiowo orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z łososia drobno posiekać ostrym nożem, dodać jajko, orzeszki, koperek, przyprawy i bułkę tartą.
    Po wymieszaniu formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w panierce orzechowej i wrzucać na gorący olej.
    Smażyć aż się zrumienią.

    Smacznego :)

Porady

Muszę zaznaczyć, że w kuleczkach nie czuć smaku ryby :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Orzechy Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować