Kuleczki kokosowe w czekoladzie

4.48 (166 ocen)

Bardzo smaczny deser,dla amatorow kokosu i czekolady.

Składniki:

  • Na ok 30 sztuk:
    30 dkg wiórek kokosowych,
    1/2 szklanki śmietany 30%,
    2 łyżki cukru pudru,
    8 dkg masła,
    2 czekolady mleczne/gorzkie,
    1/2 tabliczki czekolady białej,
    2 łyżki rumu.
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Desery Kokosanki

Kuleczki kokosowe w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić,dodac smietankę,wymieszać.Do kokosu dodajemy cukier puder,wlewamy masło ze śmietaną,rum.Mieszamy.
    Masę studzimy.Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.Wkładamy je na ok 1,5 godz do lodowki.
  • 2. Czekolady mleczne/gorzkie rozpuszczamy w kąpieli wodnej.Kulkę kokosową nakłauwamy wykałaczką i maczamy w czekoladzie,chwilkę trzymamy nad garnkiem, zeby obciekł nadmiar czekolady.Odstawiamy do zastygnięcia czekolady.
    Biała czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i robimy wzorki na zastygniętych kulkach.Odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos Rum Wiórki kokosowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować