Kokosowe kulki w mlecznej czekoladzie

4.49 (182 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kokosowe kulki w mlecznej czekoladzie, to takie mini batony Bounty. Są łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne, na pewno często będziecie wyciagać ręke po te małe kokosowe czekoladki.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 200g wiórków kokosowych,
    - 3 łyżki cukru pudru,
    - 100ml śmietany kremówki,
    - 60g masła,
    - 100g czekolady (lub więcej).
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowe kulki w mlecznej czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki kokosowe wsypać do miski, dodać cukier puder i wymieszać. Śmietanę kremówkę i masło umieścić w garnku, podgrzewać do momentu aż mało się rozpuści, wylać na wiórki i wymieszać. Z powstałej masy uformować małe kulki (masę można włożyć na kilka minut do lodówki, aby łatwiej się formowało kulki). Kulki kokosowe układać na papierze do pieczenia, przykryć folią aluminiową, schłodzić w lodówce 1-2h. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Każdą kulkę po kolei zanurzać w czekoladzie i odkładać na papier do pieczenia, włożyć do lodówki by czekolada stwardniała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować