Kruche ciasto z budyniową pianką, malinami i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i zagnieść z pozostałymi składnikami na kruche ciasto. Podzielić na dwie części- jedną większą a drugą troszeczkę mniejszą, tą mniejszą schować do zamrażalnika. Większą część ciasta rozwałkować i przełożyć do tortownicy, obkładają spód oraz boki torownicy. Delikatnie podpiec.
2.Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier. Następnie wsypać budynie ciągle ubijając oraz olej. Piankę przełożyć na wcześniej podpieczone kruche ciasto i ułożyć na niej maliny i borówki. Pozostałe kruche ciasto wyciągnąć z zamrażalnika i zetrzeć na ułożone owoce, tak by ciasto pokryło cały wierzch. Upiec. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze