Kruche ciasteczka z marmoladą

4.97 (173 ocen)

  • 50 min

Pyszne, kruche, z kleksem konfitury różanej... Wypróbujcie jak najszybciej! Idealnie sprawdzi się tu maszynka do ciastek! Wtedy całą górę kwiatuszków zrobicie od zaraz! Po więcej zapraszam na: chceupiec.blogspot.com!

  • 50 min

Składniki:

  • 220 g masła
    100 g cukru pudru
    3 żółtka
    300 g mąki pszennej
    50 g mąki ziemniaczanej
    szczypta soli
    kilka łyżek gęstej marmolady
Wystaw ocenę:

4.97 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Kruche ciasteczka z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miksujemy masło na puszystą masę, dodajemy cukier oraz resztę składników. Powinno powstać jasne, dość lepiące ciasto. Schładzamy przez pół godziny w lodówce, po tym czasie używając maszynki (lub szprycy, lecz będzie ciężej) wyciskamy ciasteczka. Ozdabiamy kleksem marmolady, pieczemy w 170 stopniach przez około 7 minut, do lekkiego zezłocenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować