Kremówka domowa

4.5 (176 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Pyszna kremówka rozpływająca się w ustach

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3 pełne szklanki mąki
    1,5 kostki margaryny
    niepełna szklanka śmietany
    3 żółtka

    Krem:
    4 łyżki mąki pszennej
    4 łyżki mąki ziemniaczanej
    24 dag cukru
    4 żółtka
    cukier waniliowy
    1 litr mleka
    Wszystko razem zmiksować oprócz mleka!
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kremówka domowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wysiekać z tłuszczem dodać żółtka, śmietanę wysiekać i zagnieść ciasto podzielić na dwie części i schłodzić na 20minut. Następnie rozwałkować ciasto dać na 2 brytfanki i piec w temp. 180 stopni przez 15-20 minut.

  • 2. Gorące mleko dodać do zmiksowanej masy dać na kuchenkę i odstawić gdy pyrknie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować