• Kotlety z jaj

    Dodane przez: katerinka

  • Potrawa doskonała na piątkowy obiad lub dla wegetarian. Smakuje dzieciom.

  • Składniki

    6 jaj (ugotowanych)
    2 dkg masła
    5 dkg cebulki
    6 dkg bułki tartej (1 szklanka)
    1/8 l. mleka (1/2 szklanki)
    sól, pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.

    Ugotowane na twardo jajka zemleć przez maszynkę. Cebulkę pokroić na małe kawałki, zeszklić na maśle.

    2.
    kotlety z jaj - krok 2

    Do miski wlać mleko, wsypać bułkę tartą, dodać jajka i cebulkę. Całość wymieszać na gładką masę. Dosolić i dopieprzyć do smaku.

    3.
    kotlety z jaj - krok 3

    Z masy formować pulpeciki. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na tłuszczu. Podawać z surówką z kwaszonej kapusty i ziemniakami. SMACZNEGO!

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, mama_mnie_nauczyla, danie dla dzieci, szybki obiad, danie bezmięsne, danie postne, kotlety wegetariańskie
  • 2 komentarze
    • Gość
      2014-05-03T17:35:41+02:00 gaga-kam (gość) IP: 31.11.*.*
      A czy nie trzeba dodać jajka surowego,żeby to wszystko skleiło?
    • Gość
      2014-07-02T10:37:19+02:00 magda (gość) IP: 212.191.*.*
      po to dajesz mleko

Dodane przez: katerinka

katerinka 3

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-03-16T15:21:48+01:00

7807 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »