Kotlety z jaj

  • wyświetlono: 415 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 3

Synek uwielbia kotlety. Za jajkami jednak nie przepada. Wymyśliłam więc sposób na ich przemycenie. Kotlety bardzo mu smakowały. Zdziwiona mina kiedy mu powiedziałam z czego są - bezcenna.

nadia180
  • 35min

Składniki

- 4 jaja
- 1 sucha kajzerka
- kilka łyżek mleka
- pęczek koperku lub natki pietruszki
- przyprawa uniwersalna do smaku
- bułka tarta
- ewentualnie 1 łyżka ziaren sezamu
- olej do smażenia

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety z jaj

  • 1. Jaja ugotować na twardo. Kajzerkę namoczyć w mleku. Jaja rozdrobnić widelcem lub zmielić z odciśniętą bułką. Dodać posiekana zieleninę. Przyprawić do smaku przyprawa uniwersalna. Z masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej z dodatkiem sezamu i usmażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z sałatką z pomidora i ogórka lub ulubiona surówką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzudania_dla_urodymama_mnie_nauczylajajka na twardokotlety jajeczne
 

Komentarze

Podobne przepisy

pieczeń

Dodane przez: oluś

Pieczeń z jajem

Pyszna, swojska pieczeń na kanapki...

Domowy serek z jaj

Dodane przez: PolskaGotuje

Domowy serek z jaj

Przepis przysłała Alina Turek

am am

Dodane przez: szafirek

Ryż z jajem;)

Szybkie danie mojego chłopaka,...

Dodane przez: patrycja512

Grzanki z jajem

Pyszne, chrupiące i szybkie śniadanie.

Dodane przez: Asialuszcz

Placek grzybowy z jajem i mięsem

Jest to placek, który najlepiej...

Auszpik z jajem

Dodane przez: doowa

Auszpik z jajem

Znakomity jako przystawka na wielkanocne...