Kotlety wegetariańskie

4.5 (187 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To potrawa, którą wymyśliłam specjalnie dla moich przyjaciół. Jest oryginalna, pyszna i, co ważne, bezmięsna

Składniki:

  • ● średni kalafior
    ● mały brokuł
    ● 2 jajka
    ● szklanka bułki tartej
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniweralna
    ● 5 dag startego żółtego
    sera
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety wegetariańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora i brokuła myjemy,
    dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie 15-20
    mi nut. Odcedzamy i studzimy.
    Przeciskamy przez praskę do
    ziemniaków.
  • 2. Dodajemy jajka i 3/4 bułki
    tartej. Doprawiamy do smaku
    solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Dokładnie
    mieszamy
  • 3. Formujemy kotlety i obtaczamy
    w pozostałej bułce tartej.
    Na patelni rozgrzewamy
    olej i smażymy kotlety na złoty
    kolor. Odwracamy, przyrumienioną
    stronę posypujemy serem
    i jeszcze chwilę smażymy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować