Kotlety schabowe w orzechach włoskich

5 (184 ocen)

  • 10 min

Pyszny kotlet schabowy panierowany w siekanych orzechach włoskich. Przepis prosty ale bardzo smaczny.

  • 10 min

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    1 jajko
    sól
    ok. 3 łyżki mąki
    ok. 3 czubate łyżki siekanych orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety schabowe w orzechach włoskich - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozbijamy z solą przy pomocy widelca. Na talerzyk wysypujemy mąkę, na drugi- siekane orzechy włoskie. Kotlety panierujemy w mące, jajku i orzechach włoskich. Smażymy na tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować