Delikatne kotlety mielone z kurczaka, które wszystkim przypadną do gustu- starszym ceniącym klasyczne smaki, jak i młodszym dbającym o linie i wartości estetyczne.
30 min
Składniki:
1kg udźca kurczaka bez kości
2 jajka
2 bułki
5 średnich cebul
sól
pieprz
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
bułka tarta- do panierowania
masło klarowane- do smażenia
Kotlety mielone z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zmielić mięso przez maszynkę. Cebulę przysmażyć; przemielić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w mleku i wodzie ok. 5 minut. Przemielić ją przez maszynkę. Połączyć mięso, cebulę bułkę, jajka. Dodać sól i pieprz do smaku. Formować kotlety i panierować w samej bułce. Smażyć na rozgrzanym maśle.
Komentarze