Kotlety mielone mięsno-szpinakowe z kozim serem z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.pęczek szpinaku dobrze opłukać pod wodą i liście na durszlaku przelać wrzątkiem i odcisnąć z wody, w rozdrabniaczu rozdrobnić - mieloną łopatkę wieprzową wymieszać z jakiem, tartą bułką, szpinakiem, kucharkiem, pieprzem na kleistą masę
2.na dłoni zrobić placuszek z mielonego i nałożyć czubatą łyżeczkę koziego sera lub jak lubisz to fety, nakryć porcją mielonego i uformować kotlety-kule prawie jak piłka tenisowa
3.układać w naczyniu do pieczenia posmarowanego olejem
4.SOS: jogurt wymieszać z sosem tzatzyki Prymatu i startym na tarce grubsze oczka ogórkiem zielonym i posiekanym szczypiorkiem.........
piekarnik nagrzać na 180 C, termoobieg, 2 poziom - piec 20 minut, następnie przełączyć na grilla i piec jeszcze 15 minut, zostawić przy uchylonych drzwiczkach na 10 minut
Porady
moje kotlety były wielkości prawie piłki do tenisa, jesli zrobisz mniejsze to krótszy czas pieczenia będzie
Komentarze