Kompot z wiśni na zimę

4.5 (152 ocen)

  • 30 min

Sezon na przetwory trwa w najlepsze. W tym roku można powiedzieć, że jest istny wysyp owoców i warzyw. Ja staram się przynajmniej po kilka słoiczków zrobić różności, aby w czasie zimy cieszyć się smakiem tych wspaniałych skarbów lata. Dziś mam dla Was szybką propozycję na kompot z wiśni na zimę, by

  • 30 min

Składniki:

  • wiśnie
    woda
    cukier 1 łyżka na 1 słoik
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Kompot z wiśni na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie przepłukujemy w wodzie.
    Umieszczamy w wyparzonych słoikach.
    Zasypujemy cukrem (ja dawałam 1 łyżkę cukru na 1 słoik).
    Następnie zalewamy wodą tak aby owoce były zakryte.
    Zakręcamy i pasteryzujemy przez 25 minut.
    Czyż to nie łatwe? Teraz pozostaje tylko cieszyć się smakiem wiśni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować