Kokosowy deser z kaszy jaglanej

4.5 (170 ocen)

Ten deser jest bardzo zdrowy i na tyle sycący, że może stanowić odrębny posiłek, np. śniadanie.

Składniki:

  • 100g suchej kaszy jaglanej
    350 szklanki mleka do gotowania + 150ml do kremu
    250ml wody
    4 łyżki cukru
    5 czubatych łyżek wiórków kokosowych
    2 czubate łyżki płatków migdałowych
    3 łyżki mleka w proszku
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowy deser z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną zalewamy 350ml szklanki mleka i 250ml wody, dodajemy cukier, gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. Jeśli płyn wyparuje przedwcześnie, dolewamy wodę. Pod koniec dodajemy wiórki kokosowe i migdały, studzimy.
  • 2. Kaszę przekładamy do blendera. Zalewamy pozostałymi 150ml zimnego mleka i miksujemy na gładką masę. Na koniec dodajemy mleko w proszku, miksujemy jeszcze chwilę. Przekładamy do pucharków, dowolnie dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować