Deser z kaszy jaglanej z musem malinowym

4.99 (157 ocen)

Jak wiadomo kasze są zdrowe ale nie wszyscy za nimi przepadają ( tak jak ja ). Jednak można znaleźć sposób by je jakoś "przemycić". Jednym z takich sposobów jest deser z kaszy jaglanej w formie musu z słodko kwaśnym musem malinowym.

Składniki:

  • 0,5 szkl kaszy jaglanej
    1 szkl mleka
    0,5 szkl wody
    1 laska wanilii
    2 łyżki cukru pudru
    mleko
    300 g malin
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.99 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z kaszy jaglanej z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przepłukać kilka razy w zimnej wodzie. Następnie kaszę zalać wrzątkiem i odsączyć na sitku. Do garnka wlać mleko, wodę i wsypać kaszę. Laskę wanilii przekroić wzdłuż, ostrym nożykiem wyskrobać ziarenka i dodać do kaszy. Gotować na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając około 15-20 minut, do miękkości. Kaszę przestudzić. Przestudzoną kaszę miksować blenderem na mus dolewając mleka. Mus jaglany rozłożyć do kieliszków.
    Maliny zmiksować na mus i dosłodzić do smaku cukrem pudrem. Mus malinowy nałożyć na mus jaglany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować