KOKOSANKI Z CIASTA MIODOWEGO

4.5 (183 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

PYSZNE I WILGOTNE

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • blaszka o wymiarach 18/25cm , natłuszczona masłem i oprószona bułką tartą
    2 niepełne szklanki mąki tortowej
    2 łyżeczki sody oczyszczonej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka mleka 3%
    ok. 1 szklanki cukru drobnego
    100 gram masła miękkiego
    4 całe jajka
    4 łyżki miodu płynnego gryczanego
    POLEWA:
    1 i 1/3 szklanki cukru,
    1 szklanka mleka 3 %,
    300 gram masła,
    50 gram kakao.
    zagotować.
    ORAZ
    Wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Kokosanki

Kokosanki z ciasta miodowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    Masło zmiksować, dodając cukier, potem jajka (stopniowo), następnie miód, mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia.
    Na koniec dodajemy mleko.
    Wlać ciasto do blaszki i piec ok.1 godzinę w 180 st.
    Na początku na 2 grzałki(góra, dół), a po 30-40 minutach tylko na dolną grzałkę.
    Po upieczeniu wystudzić i pokroić w kwadraty o dowolnej wielkości. Maczać je w polewie i otaczać w wiórkach kokosowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować