Kluski w sosie bolońskim

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszny obiad

  • 45 min

Składniki:

  • 1,2 kg ugotowanych ziemniaków
    9 łyżek mąki
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 jajka
    sól
    35 dkg mięso mielone
    5 dkg boczku wędzonego
    1 cebula
    1 marchew
    1 puszka pomidorów
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski w sosie bolońskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sos
    Cebulę i marchew pokroić w kostkę. Podgrzać 3 łyżki oleju i wrzucić warzywa smażyć 2 minuty.Dodać mięso i pokrojony boczek podlać wodą i przyprawić.Dusić ok. 25 min.Dodać pomidory podgrzać i doprawić gotować jeszcze 2-3 minuty
    Ugotowane ziemniaki podusić wyrobić z mąkami i jajami.Uformować owalne kluski wrzucić na posolony wrzątek. Gotować chwilę od momentu wypłynięcia.
    Wyjąć kluski i polać sosem.



Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować