Karkówka w sosie bolońskim

4.5 (191 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Średni

Karkówka palce lizać

  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • - karkówka bez kości: 1 kilogram
    - Czosnek granulowany: 1 łyżeczka
    - kolendra: 1 łyżeczka
    - pieprz wielokolorowy: 1 łyżeczka
    - sól kamienna: 1 łyżeczka
    - sos tabasco do smaku krople: 4 sztuki
    - jałowiec ziarna: 12 sztuk
    - olej: 2 łyżki
    - zioła prowansalskie suszone: 1 łyżka
    - tłuszcz do smażenia: 0.5 sztuki
    - sos boloński słoik: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w sosie bolońskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na plastry, rozetrzeć w młynku sól, pieprz, kolendrę, jałowiec, wymieszać z czosnkiem. Posmarować mięso olejem, skropić sosem tabasco i posypać zmieloną mieszanką . Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
  • 2. . Po tym czasie, rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć na rumiano z obydwu stron. Zrumienioną karkówkę przełożyć do rondla, dodać sos boloński i dusić na wolnym ogniu do miękkości karkówki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować