Klops z warzywami

4.5 (174 ocen)

Powstała z modernizacji kilku przepisów.

Składniki:

  • około 1 kg mięsa mielonego (może być mieszane z indyka, wieprzowe i wołowe)
    kilka małych pieczarek
    papryka kolorowa
    cebula
    jajko
    bułka tarta (ok 1/2 szkl)
    przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka)
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klops z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obgotować i ostudzić . Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem i bułką. Dodać warzywa i całe pieczarki. Wymieszać. Długą formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę mięsną. POsypać po wierzchu papryką w proszku.

    Piec około godziny aż skórka będzie chrupiąca.

Porady

Keksa można zrobić w standardowej wersji bez warzyw.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować