Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami

4.51 (196 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Mięso jest podstawowym składnikiem który lubię

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • schab 4 większe plastry
    ser 4 plastry
    pieczarki 2 sztuki
    przyprawa ognista w młynku
    sól morska
    szczypta papryki mielonej czerwonej
    jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kieszonki schabowe z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy na większe plastry . Doprawiamy każdy plaster przyprawa ognistą z młynka solimy solą morską i posypujemy szczypta papryki mielonej czerwonej . Na każdy plaser schabu kładziemy po dwa lub trzy plasterki umytej pokrojonej pieczarki . Składamy schab na polowe lekko tłoczkiem brzęki tłuczemy by nam się skleiło. Maczamy w rozbełtanym jajku a potem w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu podajemy z czym chcecie .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować